Son moda tasarımlar tam sizin zevkinize göre olabilir. Ancak yüz yapınıza uyan ve yine göz zevkinize de hitap eden güneş gözlükleri bulmak hiç de zor değil. 

Yüz Şekline Göre Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

Güneş gözlüğü, aslına bakıldığında her mevsim kullanılabilecek bir üründür. Ancak daha çok yazın ve güneşli günlerde kullanmak amacına uygun kullanıma örnektir. Özellikle yazın yüzümüzle bütünleşen gözlükler havalı bir aksesuardır. Ancak elbette bu, yüz yapınıza uygun olan güneş gözlüklerinizi seçtiğiniz zaman geçerlidir. Peki, yüz şekline göre güneş gözlüğü seçimi nasıl yapılır?

Bir obje ya da ihtiyacınız olan herhangi bir ürünü satın alacağınızda değerlendirme kriterleriniz nelerdir? Sadece modayı mı takip edersiniz yoksa kendinize yakışan parçaları mı tercih edersiniz? Tahmin ediyoruz ki yalnızca moda olduğu için bir şeyi alan kişiler mevcuttur. Fakat bunun yanı sıra, seçimini kendine yakışan parçalardan yapanların sayısı çok daha fazladır. Yüze uygun güneş gözlüğü ise çok daha dikkat edilerek seçilmesi gereken aksesuarlardandır.

Güneş gözlüğü almaya karar verdiğinizde yüzünüze yakışan modelleri seçebilirsiniz. Bunun için gözlükleri deneyerek almanız sizlere avantaj sağlar. Fakat günümüz şartlarında online alışverişlerin rağbet gördüğünü göz önünde bulundurduğumuzda, gözlük seçimi için tüyo kalıpları da farklılaşmıştır. Yüzünüzün yapısı, büyüklüğü ve karakteristiği gözlük alırken önemsenmesi gereken hususlardandır.

Yüzünüzü iyi tanıyıp, şeklini doğru tespit etmeniz doğru güneş gözlüğü seçimi için size yardımcı olacaktır. Elbette kilo alma ve verme gibi durumlar da yüz yapınızı değiştirebileceğinden bunu da atlamamalısınız. Genel olarak iskelet kemik yapınız yüz hattınızı net bir biçimde belirler. Ancak yine de özellikle kilo almak bu hattı örteceği için yüz yapınız görünüm olarak değişmiş olabilir. Yüz şekline göre güneş gözlüğü alternatiflerinde bunları göz ardı etmemelisiniz.

Hangi Yüz Şekline Sahip Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Hemen herkes hayatının bir döneminde kilo almak ya da vermek ister. Yine neredeyse herkesin yüzünde beğenmediği bir veya birkaç noktası vardır. Halbuki değiştirilecek yahut düzeltilebilecek kısımları istediğimiz hale dönüştürmek yerine, kendimizi olduğumuz gibi kabul etmek en doğrusudur. Bu sayede kendimize yakışan aksesuar ve parçaları çok daha kolay bulabiliriz. Yüz şekline göre güneş gözlüğü bulmak da kendinizi iyi tanımaktan geçiyor.

Hangi yüz şekline sahipsiniz? Kaş ile göz hattınızın birbirine ve yüzünüze orantısı nasıl? Peki alın açıklığınız ve çene açınız birbirine paralel mi? Tüm bu soruları aynaya bakarak çok net bir şekilde yanıtlayabilirsiniz. Kendinizi keşfetmek, alışveriş yaparken size büyük kolaylık sağlayacaktır. Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gerekenler bilindiğinde konforlu bir şekilde seçiminizi yapabilirsiniz.

Size hangi gözlük modeli yakışır bunu ancak yüz tipinizi bilerek belirleyebilirsiniz. Yüz şekline göre güneş gözlüğü tercih ederken hem beğendiğiniz hem de kendinize yakışan modelleri bulmak sandığınız kadar zor değildir. Ancak yine de satın aldıktan sonra tereddütler yaşıyor, gözlüğünüzün size uygun olmadığını düşünüyorsanız muhtemelen yüz tipinizi iyice tanımadan alışveriş yapmışsınız demektir.

Şimdi sizler için kadın ve erkek güneş gözlüğü seçimlerinde farklı yüz yapılarını inceleyeceğiz. Bu sayede cinsiyetler arası yüz şekli farkını da anlayıp kendinizi daha yakından tanımış olacaksınız.

Yüz Şekline Uygun Kadın Güneş Gözlükleri

Güneş gözlüğü modelleri, on binlerce farklı çeşide sahiptir. Bu çeşitlilik içerisinde elbette size de hitap edecek modeller mevcuttur. Ancak önemli olan sadece beğeninize değil, simanıza da uygun modellerin size hitap ettiğini fark etmenizdir. Yüz şekline göre güneş gözlüğü seçiminde, kadın ve erkekler için farklı modeller karşımıza çıkmaktadır.

Kadın ve erkekler için değişik ürün şekil ve sınıfları önerilir. Bu doğrultuda ürün modellerini tamamen yüz şekillerine göre sınıflandırarak anlatıyoruz. Ancak aynı zamanda kadın ve erkek güneş gözlüğü fiyatları da kendi içinde değişik baremlerde bulunur. Asıl konumuza dönecek olursak, yüz şekillerine göre kadın güneş gözlüğü seçenekleri şöyle sıralanabilir:

Yuvarlak Yüz – Kalp Yüz- Oval Yüz

Yüzünüz boy ve en açısından eşit, alın ve saçınızın birleşimi geniş ise siz yuvarlak yüzlüsünüzdür. Koyu renkli gözlükler sizin için son derece uygundur. Dikdörtgen, damla ve cat-eye modelleri size en yakışan stillerdir.

Alnınız geniş, çeneniz dar ve yüzünüz aşağıya doğru inceliyorsa kalp şekline sahiptir. Şayet yüzünüzün eni ve boyu paralel, çenenize doğru ince uzunsa oval yüzlüsünüz demektir. Sizler için de yuvarlak yüze uygun olan modelleri öneririz.

Kare Yüz

Alın, çene ve elmacık kemikleriniz eşit orantıdayken saç ve çene hattınız biraz genişse yüz şekliniz karedir. Bu durumda renkli camlı ve yuvarlak yapılı gözlükler size şahane bir hava katacaktır.

Elmas Yüz

Yüzünüzün alın ve çene noktası dar ise siz elmas yüzlüsünüz demektir. Karakteristik yüz yapınıza damla, ters damla veya geometrik model güneş gözlükleri uygundur.

Yüz Şekline Uygun Erkek Güneş Gözlükleri

Doğru erkek güneş gözlüğü seçimi yapmak ise tıpkı kadınlarda olduğu gibi tamamen kişisel özelliklere göre belirlenebilir. Buna istinaden erkek yüz şekline göre güneş gözlüğü seçerken değerlendirme ölçütleri şöyledir:

Yuvarlak Yüz

Yuvarlak yüz yapısına sahip erkekler derin ve koyu renkli güneş gözlükleri seçmelidir. Dikdörtgen ve büyük damla modelleri sizin tarzınızdır.

Kalp Yüz

Kalp şeklinde bir yüz yapınız varsa, hareketli ve desenli gözlüklerden kaçınmanız gerekir. İnce çerçeveli ya da çerçevesiz ve tercihen dikdörtgen modeller size çok yakışacaktır.

Oval Yüz

Oval bir yüz şekline sahipseniz, güneş gözlüğü seçiminde çok şanslı olduğunuzu ifade etmeliyiz. Yüzünüzde aşırı büyük durmayan her güneş gözlüğü modelini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kare Yüz

Yüzünüz kare hatlı bir görünümdeyse kesinlikle geometrik ve sert çizgili güneş gözlüklerinden uzak durmanızı öneririz. Renkli güneş gözlükleri size çok yakışır. Ancak oval ya da yuvarlak yapılı gözlük seçimleri yapmanız en isabetli karar olacaktır.

Elmas Yüz

Elmas yüz şekli olanlar iddialı ve özgün tasarımlı güneş gözlükleri kullanabilirler. Üst kısmı aksesuarlı gözlükler size en yakışan güneş gözlüğü modellerindendir.